Welkom


Welkom op de website van: Boerderij Camping en Jachthaven Kagerzoom in Warmond

De Boerderij Camping en Jachthaven Kagerzoom ligt in de Randstad, maar ook tegen het mooie natuurgebied de Kagerplassen. Vanaf Kagerzoom kunt u varend de Kagerplassen op om van de natuur te genieten, maar u kunt ook onder andere de binnenstad van Leiden bekijken. De camping is goed en makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A44, tussen Amsterdam en Den Haag. Het ligt aan de rand van de Bollenstreek en op ongeveer 7 km vanaf het strand, een mooie omgeving om er met de fiets of wandelend op uit te trekken.

Historie

In 1969 is de camping ontstaan. Naast het melken en verzorgen van de koeien op de boerderij waren er mogelijkheden voor recreatie en is er ruimte gemaakt voor jaarplaatsen voor caravans. Gedurende de jaren zeventig is de camping uitgegroeid tot 51 staanplaatsen en een jachthaven voor ongeveer 60 ligplaatsen. Het is een familiebedrijf van René en Paulien Vergeer dat altijd volop in beweging is.

De boerderij

In het voorjaar gaan de koeien en jongvee, van de stallen, het weiland in. Dit is in de Hemmeerpolder, tegen de Kagerplassen, aan de achterzijde van de camping. Vanaf de dijk bij de camping heeft u mooi uitzicht op de polder en het water van de Kagerplassen. U kunt genieten van de grazende koeien en bij mooi weer zijn de boeren actief met het oogsten van het gras voor het winterrantsoen. Bij de boerderij is ook een weitje met een aantal geiten, konijnen en kippen. In het voorjaar worden er ook kleine geitjes en konijntjes geboren.