Omgeving


OMGEVING

Warmond
Warmond, inmiddels behorend bij gemeente Teylingen, is een oud dorpje dat zeer rijk is aan oude bezienswaardigheden. In de loop der eeuwen is de scheepsbouw en textielindustrie eerst vervangen door bloembollenteelt en tegenwoordig grotendeels door de recreatie. De recreatie is onderverdeeld in verblijf op campings, heel veel waterrecreatie en ook dagtoeristen.

Hieronder een kleine greep uit de bezienswaardigheden van Warmond.
Dichtbij de camping is “het bos van Krans” gelegen, in eigendom van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. In dit bos ligt het kasteel “Huys te Warmond”. In het dorp treft u ook de R.K. Mathiaskerk aan. Daarnaast gelegen kunt u via de Bisschopslaan het Groot Seminarie bekijken. Even verderop treft u de Oude Toren aan, een verwoeste kerk met twee erbij gelegen kloosters. Zo vindt u in de Dorpsstraat ook diverse oude huizen en boerderijen aan. Bij “’t Pleintje bij de pomp”, het historisch hart van Warmond, kunt u in het Oude Raadhuis, de oude onderwijzerswoning en de oude Gemeenteschool van kunst genieten, maar ook van een kopje koffie of een drankje.

Gedurende de zomermaanden wordt er met grote regelmaat activiteiten georganiseerd voor zowel in als buiten de dorpskern van Warmond.
Zo is er onder andere ieder jaar een Groenmarkt,  de Warmonder Kaagweek, de harddraverij, de Kaagweek op de Kagerplassen, de Warmondse Schippertjesdagen, de Turfrace en de Strontrace. Zoals u ziet Warmond is zeer sportief bezig op het water, maar houdt ook van gezellige activiteiten en een feestje in de dorpskern.

Op het eiland Koudenhoorn kunt u heerlijk recreëren, genieten van het water en het strandje, maar ook heerlijk wandelen op de mooie wandelpaden.
Vanaf de Gemeentehaven kunt u ook op de rondvaartboot stappen en alles vanaf het water bekijken.

De omgeving
Warmond is in het rijke bezit van de Kagerplassen. Deze zijn ontstaan uit natuurlijke meren met daarin diverse moerasachtige eilanden en natuurgebieden. De Kagerplassen zijn vooral bekend om de vele watersportmogelijkheden, maar u kunt er ook lekker gaan vissen. Het Kaageiland is alleen per veerpont of uw eigen boot bereikbaar, hier kunt u genieten van oude pandjes, terrasjes en vergezichten over het water. In de zomermaanden is er een mooie pontjes fietsroute, deze route gaat rond en tussen de Kagerplassen en de Braassemmermeer.

De Bollenstreek is in het voorjaar, vooral rond Pasen, een kleurig en geurende omgeving. De bollenvelden met narcissen, tulpen en ook de hyacinten staan dan volop in bloei. Mooi om door heen te fietsen. De Keukenhof in Lisse is vanaf de camping Kagerzoom zeer goed bereikbaar.

 

De oud-Hollandse binnenstad van Leiden is varend of fietsend heel goed bereikbaar vanaf camping Kagerzoom. U kunt genieten van vele musea, bezienswaardigheden, wandelingen door de binnenstad, leuke winkels en de vele terrasjes. Een gezellige oude stad met veel historie.

Even genieten van de zee en het strand, een kwartiertje met de auto of een half uurtje op de fiets en u bent op de boulevard van Noordwijk. Deze badplaats trekt jaarlijks vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Bij een minder mooie dag kunt u met kinderen bijvoorbeeld ook naarZwembad “de Wasbeek” in Sassenheim, het kinderparadijs “Linaeushof”in Bennebroek, “Bubbeljungel” in Leiderdorp of een dagje “Duinrell” in Wassenaar. Omdat de camping dichtbij de snelweg A44 ligt zijn de grote steden Amsterdam en Den Haag ook heel goed bereikbaar

Vanaf december 2011 is er op loopafstand een bus- en treinstation. De trein stopt op het traject tussen Amsterdam en Leiden.